Nutellakladdkaka med kokosbotten och smält choklad

Nutellakladdkaka med kokosbotten. Ringla över smält Nutella över kladdkakan före servering.

Nutellakladdkaka med kokosbotten

Av Linda Andersson Foto Thomas Hjertén

Recept: Nutellakladdkaka med kokosbotten

Grädda din Nutellakladdkaka med kokosbotten i en form med måtten 35 x 11 cm. Då blir det lite smet över som räcker till ca 5 muffins. Om kakan gräddas i en rund form, ca 24 cm i diameter, får all smet plats.

INGREDIENSER

12–15 bitar & 5 muffins

Till formen

  • ¾–1 dl kokos

Kladdkaka

  • 200 g smör, smält
  • 3 ½ dl strösocker
  • 4 ägg
  • ¾ dl kakao
  • 1 krm salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ca 1 ½ dl Nutella
  • 3 dl vetemjöl

Garnering

  • ca 1 dl Nutella

NUTELLAKLADDKAKA MED KOKOSBOTTEN – GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj botten och kanterna på en form med löstagbar kant, ca 35 x 11 cm eller 24 cm i diameter med smör. Strö över rikligt med kokos.
  3. Rör ihop smör och socker i en bunke.
  4. Tillsätt ägg, kakao, salt, vaniljsocker, Nutella och mjöl. Blanda ihop allt till en smet.
  5. Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 15–20 min, muffins ca 10 min. Låt kakan svalna och ringla sedan över Nutella. Låt kakan stå svalt i några timmar innan servering.

Fler läckra recept på kladdkaka hittar du här.