Nutellakladdkaka med kokosbotten. Ringla över smält Nutella över kladdkakan före servering.

Nutellakladdkaka med kokosbotten. Ringla över smält Nutella över kladdkakan före servering.

Nutellakladdkaka med kokosbotten

Av Linda Andersson Foto Thomas Hjertén
Grädda din Nutellakladdkaka med kokosbotten i en form med måtten 35 x 11 cm. Då blir det lite smet över som räcker till ca 5 muffins. Om kakan gräddas i en rund form, ca 24 cm i diameter, får all smet plats.

12–15 bitar & 5 muffins

Till formen
¾–1 dl kokos

200 g smör, smält
3 ½ dl strösocker
4 ägg
¾ dl kakao
1 krm salt
1 tsk vaniljsocker
ca 1 ½ dl Nutella
3 dl vetemjöl

Garnering
ca 1 dl Nutella

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smörj botten och kanterna på en form med löstagbar kant, ca 35 x 11 cm eller 24 cm i diameter med smör. Strö över rikligt med kokos.

3. Rör ihop smör och socker i en bunke.

4. Tillsätt ägg, kakao, salt, vaniljsocker, Nutella och mjöl. Blanda ihop allt till en smet.

5. Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 15–20 min, muffins ca 10 min. Låt kakan svalna och ringla sedan över Nutella. Låt kakan stå svalt i några timmar innan servering.

Fler läckra recept på kladdkaka hittar du här.