Miniomeletter med räkor, rödlök, dill och gräddfil.

Miniomeletter med räkor, rödlök, dill och gräddfil.

Omelettplättar

Av Eva Nordlinder Foto Thomas Hjertén

Miniomeletter toppade med läckra tillbehör.

6 port

Plättar, ca 12 st
6 ägg
1–2 msk vatten
ca 1 krm salt
vitpeppar

Garnering
½ rödlök, finhackad
12 msk gräddfil
ca 48 räkor, handskalade
½ citron, skivad
färsk dill

Gör så här
1. Vispa lätt ihop äggen med vatten och smaka av med salt och vitpeppar.

2. Värm plättlaggen på spisen och smöra den.

3. Häll smeten i laggen och grädda plättarna på båda sidor på medelstark värme.

4. Servera två plättar per person. Garnera varje äggplätt med rödlök, gräddfil, några räkor, citron och en dillvippa.