bullar med ost och pesto

Ost- & pestobullar

Av Linda Andersson Foto Roger Olsson
Bröd med fyllning är extra gott. De passar bra på buffén och att ta med på picknicken. Här är ett recept på saftiga bullar fyllda med basilikapesto och smält ost.

Ca 16 st

Bullar
25 g jäst
2 ½ dl mjölk, fingervarm
1 tsk salt
25 g smör, rumsvarmt
6–7 dl vetemjöl

Fyllning
100–125 g pesto
ca 200 g ost, riven

Garnering
1 ägg, uppvispat
ca 25 g pinjenötter

GÖR SÅ HÄR
1.
Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, smör och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

2. Kavla ut degen till en rekt­angel, ¾–1 cm tjock, på ett mjölat bakbord.

3. Bred ut peston på degen och strö över osten. Rulla ihop degen till en rulle från långsidan.

4. Skär rullen i skivor, ca 2 cm tjocka. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

5. Pensla bullarna med ägg och strö över pinjenötter.

6. Grädda bullarna mitt i ugnen i 7–9 min. Låt dem svalna på galler under bakduk.

Fler goda recept:
Dinkelpizza med tomater
Rosenflätor med sesamfrö
Klippta potatisfrallor

 Prenumerera på vårt nyhetsbrev här!