Underbart god och somrig fransk hallonkaka som kan serveras som den är eller tillsammans med en klick grädde eller vaniljsås.

Recept: Fransk hallonkaka

INGREDIENSER

Ca 8 bitar

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 ¼ dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 200 g hallon, frysta
  • 100 g smör, kylskåpskallt

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en pajform eller springform, ca 24 cm i diameter.
  2. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten.
  3. Bred ut smeten i formen. Fördela hallon jämnt över kakan. Hyvla över smöret med en osthyvel.
  4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 35 min. Låt den svalna. Servera den gärna med en klick grädde.
Fransk hallonkaka med färska hallon

Hallon är verkligen ett av sommarens bästa bär.

NUVARANDE Fransk hallonkaka
NÄSTA Blåbärspaj med råsocker & mandelmassa