Pärpnglass i form

Krämig gräddglass med härlig päronsmak.

Päronglass

Av Linda Andersson Foto Roger Olsson
Servera glassen med en läcker chokladsås. Receptet kräver ingen glassmaskin. 

Recept: Päronglass

INGREDIENSER

Ca 1 liter

Päronglass

  • 2 päron
  • ½ dl strösocker
  • ev 1–2 droppar grön hushållsfärg
  • ½ dl strösocker
  • 3 äggulor
  • 5 dl vispgrädde

Chokladsås

  • 1 msk smör
  • 1 ½ msk kakao
  • 3 msk strösocker
  • 4 tsk ljus sirap
  • 1 ¼ dl vispgrädde

PÄRONGLASS – GÖR SÅ HÄR:

  1. Skala päronen och skär dem i småbitar. Koka upp bitarna i en kastrull med strösockret så att de blir mjuka. Låt dem kallna och mixa till en slät smet. Tillsätt ev grön hushållsfärg och blanda.
  2. Vispa strösocker och äggulor pösigt i en bunke.
  3. Vispa grädden fluffig i en annan bunke och rör försiktigt ner äggblandningen.
  4. Häll glassmeten i en form, ca 1 1/2 liter. Häll över päronblandningen och rör om försiktigt så ­smeten blir marmorerad. Ställ glassen i frysen i ett par timmar tills den är genomfryst.
  5. Chokladsås: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt kakao och vispa. Tillsätt resten av ingredienserna och låt det puttra på svag värme i ca 5 min. Låt såsen svalna.