passionfruktstryffel recept

Passionfruktstryffel med hallonsocker

av Anicka Larsson foto Thomas Hjertén

Passionfruktstryffel med hallonsocker

Ca 30 st

100 g vispgrädde
25 g honung
50 g passionsfruktspuré (frukten där kärnorna silats bort)
200 g mörk choklad, 60 procent, grovhackad
75 g smör, rumsvarmt

Till rullningen:
200 g mörk choklad, 60 procent, grovhackad
strösocker
hallonpulver

Gör så här

1. Dag 1: Koka upp grädde, honung och passionspuré. Häll blandningen över
chokladen och låt det stå i några minuter så chokladen börjar smälta. Mixa
ihop det med en mixerstav, tillsätt smöret och mixa ihop. Sätt plastfolie över bunken och låt den stå till nästa dag.

2. Dag 2: Klicka ut tryffeln med två skedar eller spritsa ut den på en plåt med bakplåtspapper och kyl dem en stund till.

3. Rulla klickarna till bollar och smält sedan chokladen. Blanda ihop strösocker med hallonpulver.

4. Ta lite choklad i händerna och täck en boll i taget med choklad. Rulla dem sedan
direkt i hallonsockret. Förvara tryfflarna i kylskåp.

Etiketter: tryffel, godis, Glutenfritt