En klassisk pavlova med fruktig touch.

En klassisk pavlova – här med physalis och passionsfrukt.

Ca 10 bitar

4 äggvitor
½ krm salt
2 ½ dl strösocker
1 msk maizena majsstärkelse
2 tsk vaniljsocker
1 tsk vitvinsvinäger

Garnering
3 dl vispgrädde
1 ask physalis
3 passionsfrukter, delade & urgröpta

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa äggvitor och salt till ett hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning. Vispa tills smeten är hård. Vispa ner maizena, vanilj­socker och vinäger.

2. Täck en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, med bakplåtspapper i botten och på kanterna. Smörj bakplåtspappret och bred ut smeten i formen. Gör en liten fördjupning i mitten för fyllningen.

3. Grädda marängen i nedre delen av ugnen. Sänk genast ugns­temperaturen till 125 grader. Grädda den i ca 1 tim och 30 min. Stäng av värmen och låt formen
stå kvar tills ugnen svalnat. Låt bottnen svalna. Lossa bakplåtspapperet från marängen och lägg bottnen på ett fat.

4. Vispa grädden och garnera med den ovanpå tårtan. Toppa med physalis och passionsfrukt.

NUVARANDE Pavlova med physalis & passionsfrukt
NÄSTA Krusbärstårta