Cake pops med choklad och jordnötter blandar sött och salt på ett oemotståndligt sätt.

Recept: Peanut butter cake pops

INGREDIENSER

30 st

  • 100 g smör
  • 1 dl kakao
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • ½ msk vaniljsocker
  • ½ tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl mjölk, 3 procent
  • 2 ¾ dl jordnötssmör med bitar
  • 200 g färskost, t ex Philadelphia

Doppning & garnering

  • 300 g mjölkchoklad
  • salta jordnötter, finhackade
  • 30 klubbpinnar

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft eller 200 grader vanlig värme. Smöra en avlång form, 1 1/2 liter, och täck bottnen med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret i en kastrull. Sikta ner de torra ingredienserna i en bunke.
  3. Vispa ägg och strösocker fluffigt med elvisp i en annan bunke. Rör ner de torra ingredienserna i äggblandningen och tillsätt mjölken och smöret i omgångar. Blanda tills det blir en slät smet. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca 35 min. Känn med en sticka att kakan är genomgräddad. Låt den svalna.
  4. Smula ner kakan i en matberedare. Tillsätt jordnötssmör och färskost och mixa ihop till en smidig och fast deg. Täck degen med plastfolie och låt den ligga i kylen i 30 min.
  5. Rulla runda bollar av degen och lägg dem på en bricka täckt med bakplåtspapper eller plastfolie.
  6. Smält lite av chokladen försiktigt i mikron eller över vattenbad. Doppa toppen på en klubbpinne i chokladen och stick sedan in pinnen i en boll. Ställ eller lägg tillbaka bollen på brickan och upprepa proceduren med resten av bollarna. Låt dem stelna i kylen i 30 min.
  7. Smält resten av chokladen. Doppa en cake pop i taget i chokladen, låt den rinna av och rulla den i jordnötshacket. Stick ner pinnen i frigolit eller liknande och låt cake popsen stelna innan du serverar dem.
peanut butter cake pops doppade i choklad och toppade med jordnötshack

Foto: WOLFGANG KLEINSCHMIDT

Sött & klubbat.

”Cake pops är så otroligt goda och perfekta att bjuda på när man bara vill ha något litet till kaffet”

NUVARANDE Peanut butter cake pops
NÄSTA Citron- & morotskaka i långpanna