Recept: Peanut butter cake pops
INGREDIENSER
30 st
- 100 g smör
- 1 dl kakao
- 1 ½ dl vetemjöl
- ½ msk vaniljsocker
- ½ tsk bakpulver
- ½ tsk salt
- 3 ägg
- 2 dl strösocker
- 1 dl mjölk, 3 procent
- 2 ¾ dl jordnötssmör med bitar
- 200 g färskost, t ex Philadelphia
Doppning & garnering
- 300 g mjölkchoklad
- salta jordnötter, finhackade
- 30 klubbpinnar
GÖR SÅ HÄR:
- Sätt ugnen på 175 grader varmluft eller 200 grader vanlig värme. Smöra en avlång form, 1 1/2 liter, och täck bottnen med bakplåtspapper.
- Smält smöret i en kastrull. Sikta ner de torra ingredienserna i en bunke.
- Vispa ägg och strösocker fluffigt med elvisp i en annan bunke. Rör ner de torra ingredienserna i äggblandningen och tillsätt mjölken och smöret i omgångar. Blanda tills det blir en slät smet. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca 35 min. Känn med en sticka att kakan är genomgräddad. Låt den svalna.
- Smula ner kakan i en matberedare. Tillsätt jordnötssmör och färskost och mixa ihop till en smidig och fast deg. Täck degen med plastfolie och låt den ligga i kylen i 30 min.
- Rulla runda bollar av degen och lägg dem på en bricka täckt med bakplåtspapper eller plastfolie.
- Smält lite av chokladen försiktigt i mikron eller över vattenbad. Doppa toppen på en klubbpinne i chokladen och stick sedan in pinnen i en boll. Ställ eller lägg tillbaka bollen på brickan och upprepa proceduren med resten av bollarna. Låt dem stelna i kylen i 30 min.
- Smält resten av chokladen. Doppa en cake pop i taget i chokladen, låt den rinna av och rulla den i jordnötshacket. Stick ner pinnen i frigolit eller liknande och låt cake popsen stelna innan du serverar dem.
Foto: WOLFGANG KLEINSCHMIDT
Sött & klubbat.
”Cake pops är så otroligt goda och perfekta att bjuda på när man bara vill ha något litet till kaffet”