Pekannötskaka med mango garneras gärna med glasyr, nötter och torkad frukt.

Pekannötskaka med mango garneras gärna med glasyr, nötter och torkad frukt.

Pekannötskaka med mango

Av Katarina Carlgren Foto Thomas Carlgren
Pekannötskaka med mango är en klassisk sockerkaka med lite annorlunda smaksättning.

8–10 bitar

75 g smör, rumsvarmt
2 ½ dl strösocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 ¾ dl mjölk
1 dl pekannötter
1–1 ½ dl torkad mango

Garnering
florsocker eller glasyr
hackade nötter
torkad frukt

GÖR SÅ HÄR


1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker luftigt och krämigt.


2. Vispa äggen lätt och tillsätt dem i smeten och fortsätt att vispa.


3. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Sikta ner det i smeten.


4. Tillsätt mjölken och rör till en slät smet.


5. Vänd försiktigt ner pekannötter och torkad mango i smeten.


6. Smörj och bröa en form, 22–23 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen i 50–60 min. Känn med en provsticka att kakan är färdig. Låt den svalna i formen.


7. Pudra kakan med florsocker eller gör en glasyr på florsocker, ättika och vatten. Toppa den gärna med lite hackade nötter och torkad frukt.