Runda pepparkakor som är glutenfria och bakade enligt paleo

Pepparkakor bakade enligt paleo

Pepparkakor paleo

Av Fredrik Nylén

Alla behöver pepparkakor till jul, även de som inte kan eller vill äta gluten. De här kakorna är väldigt lätta att baka och smakar mumsigt av alla kryddor.

Ca 30 st

Recept: Pepparkakor paleo

  • 300 g mandelmjöl
  • 1 msk mald ingefära
  • 1 tsk mald kanel
  • 1 krm mald nejlika
  • ½ tsk bakpulver
  • ½ dl kokosolja, smält
  • 2 msk flytande honung
  • 1 ägg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla torra ingredienser i en matberedare.
  2. Vispa ihop kokosolja, honung och ägg. Tillsätt äggblandningen till de torra ingredienserna och mixa till en slät deg.
  3. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper, ca 5 mm tjock, och stansa ut kakor med kakmått. Lägg kakorna på plåtar med bakplåtspapper.
  4. Grädda kakorna mitt i ugnen i 10–15 min. Låt dem svalna.

Etiketter: pepparkakor, baka paleo