Pepparkakscheesecake med vit choklad

Linda Andersson

Recept: Pepparkakscheesecake med vit choklad

En god cheesecake med smak av pepparkaka och vit choklad – riktigt juliga, härliga smaker som passar perfekt ihop!

12–14 bitar

INGREDIENSER

Botten

  • ca 50 g Digestivekex (kan bytas ut med pepparkakor)
  • ca 200 g pepparkakor
  • 80 g smör, smält

Fyllning

  • 200 g färskost, t ex philadelphia
  • 3 äggulor
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 
3 dl vispgrädde, vispad
  • 150 g vit choklad, smält
  • 3 äggvitor

Garnering

  • ½–1 apelsin, rivet skal
  • några pepparkakor

Pepparkakscheesecake – gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Krossa pepparkakorna till smulor och blanda dem med smöret. Tryck ut smuldegen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  3. Grädda bottnen mitt i ugnen i 7–9 min. Låt den kallna helt. (Gräddningen i ugnen kan uteslutas, men gör bottnen lite frasigare och att den håller ihop lite bättre).
  4. Blanda färskost, äggulor, florsocker, vaniljsocker, grädde och choklad. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och rör försiktigt ner dem i smeten.
  5. Bred ut smeten på smulbottnen. Riv apelsinskalet och strö det på ytan. Låt kakan stå i frysen i några timmar.
  6. Ta fram den ca 20 min före servering. Dekorera med pepparkakor om du vill.

Recept: Lindas Bakblogg

Etiketter: Cheesecake