Goda och lättbakade bullar.

Goda och lättbakade bullar.

Philadelphiabullar i långpanna

av linda andersson foto thomas hjertén
Goda och lättbakade bullar fyllda med färskost och vanilj.

20 bitar

150 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 ägg
1 dl strösocker
1 tsk mald kardemumma
½ tsk salt
11–12 dl vetemjöl

Fyllning
150 g smör, rumsvarmt
2 msk vaniljsocker
3 dl florsocker
100 g färskost, t ex Philadelphia

Pensling & garnering
1 ägg
pärlsocker

GÖR SÅ HÄR
1. Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och låt blandningen bli fingervarm. Smula ner jästen i en bunke och lös upp den med degvätskan.

2. Tillsätt ägg, socker, kardemumma och salt. Häll i mjölet, lite i taget, och arbeta in det i degen som ska vara ganska lös.

3. Strö lite vetemjöl över degen. Låt den jäsa under bakduk i 40 min.

4. Platta ut degen med mjölade händer i en smord långpanna, ca 30 x 40 cm. Låt den jäsa under bakduk i ca 20 min. Sätt ugnen på 220 grader.

5. Blanda ingredienserna till fyllningen.

6. Gör 20 gropar (5 x 4 cm) i degen och fördela fyllningen i dem. Låt den jäsa i ytterligare ca 15 min.

7. Pensla bullarna med ägg, strö över pärlsocker och grädda dem längst ner i ugnen i 15–20 min.

8. Låt bullarna svalna något innan du skär dem i bitar.

Fler recept med färskost hittar du här