Philadelphiabullar i

Goda och lättbakade bullar.

Philadelphiabullar i långpanna

av linda andersson foto thomas hjertén
Goda och lättbakade bullar fyllda med färskost och vanilj.

Recept: Philadelphiabullar i långpanna

INGREDIENSER

20 bitar

  • 150 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk mald kardemumma
  • ½ tsk salt
  • 11–12 dl vetemjöl

Fyllning

  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 2 msk vaniljsocker
  • 3 dl florsocker
  • 100 g färskost, t ex Philadelphia

Pensling & garnering

  • 1 ägg
  • pärlsocker

GÖR SÅ HÄR:

  1. Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och låt blandningen bli fingervarm. Smula ner jästen i en bunke och lös upp den med degvätskan.
  2. Tillsätt ägg, socker, kardemumma och salt. Häll i mjölet, lite i taget, och arbeta in det i degen som ska vara ganska lös.
  3. Strö lite vetemjöl över degen. Låt den jäsa under bakduk i 40 min.
  4. Platta ut degen med mjölade händer i en smord långpanna, ca 30 x 40 cm. Låt den jäsa under bakduk i ca 20 min. Sätt ugnen på 220 grader.
  5. Blanda ingredienserna till fyllningen.
  6. Gör 20 gropar (5 x 4 cm) i degen och fördela fyllningen i dem. Låt den jäsa i ytterligare ca 15 min.
  7. Pensla bullarna med ägg, strö över pärlsocker och grädda dem längst ner i ugnen i 15–20 min.
  8. Låt bullarna svalna något innan du skär dem i bitar.

Fler recept med färskost hittar du här