Matiga muffins med ett inbakat ägg

Matiga muffins med inbakat ägg.

Picknickmuffins med gömt ägg

Av Anna Nilsson Foto Johanna Karlsson

Matiga muffins som överraskar med ett ägg i mitten. Kan avnjutas både kalla och varma.

6 st

5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 msk strösocker
¼ tsk kajennpeppar
½ msk svarta vallmofrön
100 g grönsaker, t ex rödlök, majs, paprika, zucchini, morot
20 svarta oliver
2 ägg
2 ½ dl mjölk, rumsvarm
½ dl rapsolja
100 g ost, riven

Fyllning
6 små ägg

Garnering
100 g riven ost

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader. Börja med att koka äggen (till fyllningen) löst, 3 min om du lägger dem i kokande vatten. Skala äggen när de har kallnat.

2. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke.

3. Hacka grönsakerna och oliverna.

4. Vispa ihop ägg, mjölk och olja i en bunke. Rör ner de torra ingredienserna, osten, oliverna och grönsakerna.

5. Placera 6 stora muffins­formar i en muffinsplåt. Häll lite av smeten i botten på muffinsformen och lägg ett ägg i varje form. Fyll på med resten av smeten. Strö över riven ost.

6. Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 35 min.