Pizza

Hemmagjord pizza är mycket godare än köpt.

Pizza margherita

av samantha santambrogio Öberg foto thomas hjertén

Supersmarrig pizza med mozzarella och basilika.

4 pizzor

25 g jäst
2 ½ dl vatten, ljummet
400 g vetemjöl, ca 7 ½ dl

Tomatsås
350 g passerade tomater
1 msk olivolja, extra vergine
1 tsk havssalt
10 basilikablad, färska 

Topping
2 mozzarellaostar
1 msk oregano, torkad 

basilika, färsk

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 250 grader. Smula ner jästen i en bunke och lös upp den med vattnet. Rör ner vetemjölet, men spara ca 2 msk till utbakningen. Arbeta samman till en smidig deg.

2. Ta upp degen på ett bakbord och knåda degen ytterligare för hand. Låt degen jäsa under bakduk i 50–60 min.

3. Lägg tomaterna i en skål och blanda ner olja, salt och basilika.

4. Lägg aluminiumfolie på en plåt och lägg ett bakplåtspapper ovanpå.

5. Dela degen i 4 bitar. Kavla ut en bit åt gången på ett bakbord eller klappa ut den direkt på plåten till en rund pizza, 25–30 cm i diameter.

6. Bred ut tomatsåsen på degen. Bryt mozzarella i mindre bitar och lägg den på pizzan. Strö över oregano.

7. Grädda pizzan längst ner i ugnen i 13–15 min. Toppa den nygräddade pizzan med basilika.

 Prenumerera på vårt nyhetsbrev här!