Pizza

Den söta honungen gifter sig fint med syran från äpplena och sältan från osten.

Pizza med äpple & camembert

av saga areng foto thomas hjertén

Dekorativa och goda minipizzor med äpple, ost och honung.

4 st

190 g vetemjöl
1 msk bakpulver
½ tsk salt
1 ¼ dl vatten 
2 msk oliv- eller rapsolja

Fyllning
2 äpplen, tunt skivade
100 g camembert
flytande honung

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och salt i en skål. Tillsätt vatten och olja och rör ihop till en deg. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den i några minuter (man bör inte överarbeta en deg/smet med bakpulver eftersom den lätt blir seg, men här vill vi att den ska bli just det).

2. Kavla ut degen till 4 rundlar, ca 8 cm i diameter. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Fördela äppelskivorna och osten ovanpå. Ringla slutligen lite honung över.

3. Grädda pizzorna mitt i ugnen i ca 15 min.