Små mumsiga pizzette med  tomat & timjan slinker snabbt ned.

Små mumsiga pizzette med tomat & timjan slinker snabbt ned.

Pizzette med tomat & timjan

Av Katarina Carlgren Foto Thomas Carlgren
Pizzette med tomat och timjan är ett perfekt drinktilltugg. De passar även bra att packa ner i picknickkorgen i stället för smörgåsar.

Ca 20 st

25 g jäst

3 dl ljummet vatten
2 tsk strösocker
1 tsk salt
2 msk olivolja
6 ½–7 dl vetemjöl

Topping
5–6 tomater, tunt skivade
1 ½ dl riven smakrik ost
1–2 tsk torkad timjan

Garnering
färsk timjan

GÖR SÅ HÄR


1. Smula ner jästen i en bunke. Rör ut den med ljummet vatten.

2. Tillsätt socker, salt, olja och det mesta av mjölet. Arbeta degen i ca 10 min. Låt den jäsa under bakduk i ca 1 tim.

3. Sätt ugnen på 225 grader.

4Kavla ut degen och ta ut cirklar, ca 8 cm i diameter. Flytta över minipizzorna till en plåt med bakplåtspapper.

5. Toppa med tomat, riven ost och torkad timjan.

6. Grädda pizzorna mitt i ugnen i ca 10 min. Klipp färsk timjan över dem vid servering.