Dubbla kakor med ljuvlig frosting och krossade polkagrisar runt om. Läckert sega polkagris­kakor med en len frosting och knapriga polkagrisar runtom.

Recept: Polkagris-sandwich

INGREDIENSER

10 st

  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 20 polkagriskarameller, krossade

Frosting

  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 3 dl florsocker
  • 125 g färskost, t ex Philadelphia

Garnering

  • 10 polkagriskarameller, krossade

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör, strösocker och vaniljsocker i en bunke tills det blir fluffigt. Vispa ner ägget.
  2. Blanda ihop vetemjöl och bakpulver och vispa ner det tillsammans med polkagrisarna.
  3. Rulla 20 bollar av degen och lägg dem, inte för tätt, på plåtar med bakplåtspapper.
  4. Grädda kakorna mitt i ugnen i 7–9 min eller tills de har en gyllenbrun färg. Låt kakorna svalna på ett galler.
  5. Fyllning: Vispa smöret riktigt fluffigt och tillsätt sedan florsockret. Vispa ihop, tillsätt färskosten och vispa till en jämn kräm.
  6. Fyll en spritspåse med frostingen och spritsa den på undersidan av en kaka. Lägg en till kaka ovanpå och tryck till så att fyllningen når ut ända till kanten.
  7. Rulla kanterna i krossade polkagrisar.
Polkagris-sandwich – dubbla kakor med frosting och polkgriskross

Dubbla kakor med frosting och polkgriskross

NUVARANDE Polkagris-sandwich
NÄSTA Chokladtårta med lakrits och kokos