Dubbla kakor med frosting och polkgriskross

Dubbla kakor med frosting och polkgriskross

Polkagris-sandwich

Av Fredrik Nylén

Läckert sega polkagris­kakor med en len frosting och knapriga polkagrisar runtom.

10 st

100 g smör, rumsvarmt
1 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
20 polkagriskarameller, krossade

Frosting
100 g smör, rumsvarmt
3 dl florsocker
125 g färskost, t ex Philadelphia

Garnering
10 polkagriskarameller, krossade

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör, strösocker och vaniljsocker i en bunke tills det blir fluffigt. Vispa ner ägget.

2. Blanda ihop vetemjöl och bakpulver och vispa ner det tillsammans med polkagrisarna.

3. Rulla 20 bollar av degen och lägg dem, inte för tätt, på plåtar med bakplåtspapper.

4. Grädda kakorna mitt i ugnen i 7–9 min eller tills de har en gyllenbrun färg. Låt kakorna svalna på ett galler.

5. Fyllning: Vispa smöret riktigt fluffigt och tillsätt sedan florsockret. Vispa ihop, tillsätt färskosten och vispa till en jämn kräm.

6. Fyll en spritspåse med frostingen och spritsa den på undersidan av en kaka. Lägg en till kaka ovanpå och tryck till så att fyllningen når ut ända till kanten.

7. Rulla kanterna i krossade polkagrisar.