Den knäckiga smaken passar perfekt till 
polkagrisen.

Den knäckiga smaken passar perfekt till polkagrisen.

Polkagrisknäck

Av Hannah Kompanik
Ge den traditionella knäcken en fräsch smak av polkagris.

Ca 45 st

2 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap
1 ½ dl strösocker
1 msk smör
3 små polkagrisstänger, hackade

GÖR SÅ HÄR
1. Blanda vispgrädde, sirap och strösocker i en kastrull. Låt det koka tills massan har en temperatur på 120 grader, det tar 15–20 min. Rör ner smör och 2/3 av de hackade polkagrisarna.

2. Ställ knäckformar på en plåt, fördela knäck­smeten i dem och strö på resten av polkagrishacket.

Vi rekommenderar den här produkten från Kökets Favoriter till receptet:
Knäcken fördelar du enklast i dessa knäckformar!

Etiketter: knäck, polkagris