Pumpakaka med kardemumma och mandel

Hjärtligt god är den här pumpakakan smaksatt med kardemumma.

Pumpakaka med kardemumma & mandel

AV INGRID WIKHOLM FOTO BRICE TOUL
Kardemumma samsas med mandel och hasselnötter i en härlig pumpakaka.

Recept: Pumpakaka med kardemumma & mandel

INGREDIENSER

8 bitar

Pumpakaka

  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 dl pumpapuré, se recept på sidan 93
  • 75 g sötmandel, hackad
  • 75 g hasselnötter, hela eller hackade
  • 2 ägg
  • 1 ¼ dl strösocker
  • 1 ¼ dl farinsocker
  • 1 tsk mald kardemumma
  • 1 dl yoghurt

Garnering

  • florsocker
  • strössel

PUMPAKAKA MED KARDEMUMMA & MANDEL – GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa två mindre formar, ca 16 x 16 cm, eller en stor form, ca 24 cm i diameter.
  2. Blanda ihop mjöl och bakpulver och tillsätt de övriga ingredienserna. Blanda till en jämn smet.
  3. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca 45 min. Låt den svalna och pudra över florsocker. Dekorera ev med strössel.

Pumpakaka med kaffe