Matig pumpapaj med fetaost

Inled halloweenfesten med en matig pumpapaj.

Pumpapaj med fetaost

av Katarina Carlgren foto Thomas Carlgren
Den salta fetaosten och pumpan är en bra kombination i den lättbakade pajen.

Recept: Pumpapaj med fetaost

INGREDIENSER

Ca 6 portioner

Pajdeg

  • 125 g smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 äggula
  • 1–2 msk vatten

Fyllning

  • ca 500 g pumpakött
  • 1 stor gul lök
  • smör till stekning
  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 150 g fetaost
  • 1–2 msk pumpafrön

GÖR SÅ HÄR:

  1. Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa, för hand eller i matberedare. Tillsätt ägget och vattnet, arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Låt den vila i kylen i minst 30 min.
  2. Kavla ut degen till en stor platta. Klä en pajform, ca 26 cm i diameter, med degen, låt den gärna gå ut över kanterna. Låt pajformen stå i kylen i ca 30 min. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Nagga pajskalet med en gaffel. Förgrädda det mitt i ugnen i ca 10 min.
  4. Fyllning: Sett till att pumpaköttet är fritt från kärnor. Skär den i små bitar.
  5. Skala löken och skiva den. Smält smör i en stekpanna och stek pumpan och löken försiktigt i ca 20 min på svag värme.
  6. Blanda ägg och mjölk. Lägg pumpan och löken i det förgräddade pajskalet.
  7. Smula över feta-osten. Häll mjölk- och äggblandningen över. Strö över pumpafrön. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 30 min.

Fler skrämmande goda recept till halloween-festen:


Söta spöken av maräng

Söta spöken av maräng



Halloweentårta med choklad

Halloweentårta



Monstercupcakes

Monstercupcakes



Halloweenpaj med pumpa

Halloweenpaj med pumpa & pistaschnötter