Fluffiga rabarbermuffins med vit choklad

Fluffiga rabarbermuffins med vit choklad

Rabarbermuffins med vit choklad

Av Katarina Carlgren Foto Thomas Carlgren
Lättbakade muffins med en god mix av rabarber och vit choklad.

12 st

150 g smör, rumsvarmt
2 dl strösocker
3 ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3 dl rabarber i bitar
100 g grovt hackad vit choklad
1 msk vetemjöl

Garnering
vispgrädde
jordgubbar

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör och socker pösigt.

2. Tillsätt ett ägg i taget och vispa mellan varje.

3. Blanda vetemjöl med bakpulver och vaniljsocker.

4. Vänd ner vetemjölsblandningen i smeten.

5. Skär rabarbern i 2 cm stora bitar. Blanda dem med 1 msk vetemjöl.

6. Tillsätt chokladen och rabarbern i smeten.

7. Skeda smeten i muffinsformar. Grädda dem mitt i ugnen i ca 20 min. Låt svalna.

8. Garnera med vispad grädde och jordgubbar.