Fluffiga rabarbermuffins med hackad vit choklad

Lättbakade muffins med en god mix av rabarber och vit choklad.

12 st

150 g smör, rumsvarmt
2 dl strösocker
3 ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3 dl rabarber i bitar
100 g grovt hackad vit choklad
1 msk vetemjöl

Garnering
vispgrädde
jordgubbar

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör och socker pösigt.

2. Tillsätt ett ägg i taget och vispa mellan varje.

3. Blanda vetemjöl med bakpulver och vaniljsocker.

4. Vänd ner vetemjölsblandningen i smeten.

5. Skär rabarbern i 2 cm stora bitar. Blanda dem med 1 msk vetemjöl.

6. Tillsätt chokladen och rabarbern i smeten.

7. Skeda smeten i muffinsformar. Grädda dem mitt i ugnen i ca 20 min. Låt svalna.

8. Garnera med vispad grädde och jordgubbar.

NUVARANDE Rabarbermuffins med vit choklad
NÄSTA Snabba morgonlimpor