En glutenfri och lättgjord raw brownie med läcker frosting.

Recept: Raw brownie med chokladfrosting

INGREDIENSER

Ca 12 bitar

Brownie

  • 4 dl valnötter
  • 4 dl färska dadlar, urkärnade
  • 1 dl raw kakao
  • 2 msk jordnötssmör
  • 1 msk kokosolja
  • 1 krm salt
  • ½ tsk vaniljpulver

Chokladfrosting

  • 1 mogen avokado
  • ½ tsk vaniljpulver
  • ½ dl flytande honung
  • 1 msk kokosolja
  • ½ dl raw kakao

Garnering

  • 2 tsk kakaonibs
  • 3 msk granatäppelkärnor
  • 2 msk svarta vinbär eller hallon, frystorkade

GÖR SÅ HÄR:

  1. Brownie: Mixa valnötterna tills de är grovt hackade. Tillsätt dadlar och övriga ingredienser och mixa hastigt ihop till en massa. Tryck ut massan i en form, ca 14 x 20 cm, med bakplåtspapper i botten. Ställ in formen i frysen och görunder tiden frostingen.
  2. Chokladfrosting: Dela, skala och kärna ur avokadon. Mixa den till en slät massa. Tillsätt övriga ingredienser och mixa ihop allt till en slät kräm. Ta ut kakan ur frysen och bred över frostingen. Strö över kakaonibs och ställ in kakan i frysen i minst 1 tim.
  3. Ta ut kakan ur frysen, ca 10 min innan servering. Strö över granatäppelkärnor och frystorkade bär. Skär upp kakan i bitar. Förvara browniebitarna i frysen.
Raw brownie med chokladfrosting som garnerats med frystorkade bär

Foto: THOMAS HJERTÉN

Läcker brownie som garnerats med frystorkade bär och kärnor av granatäpple.

NUVARANDE Raw brownie med chokladfrosting
NÄSTA Chocolate chip cookies