Även om du inte har någon ugn kan du baka den här brownien, du behöver nämligen bara en frys och en mixer.

Även om du inte har någon ugn kan du baka den här brownien, du behöver nämligen bara en frys och en mixer.

Raw lakritsbrownie

Av Elisabeth Johansson Foto Thomas Hjertén

Brownie utan varken mjöl eller vitt socker. Sötman kommer från dadlar och honung.

Ca 12 st

Botten
160 g valnötter
400 g dadlar, kärnfria
40 g kakao
2 msk jordnötssmör
½–1 msk kokosolja
½ krm salt
½ tsk vaniljpulver

Fyllning
100 g cashewnötter, blötlagda i 2 tim
2 tsk lakritspulver
1 ½ msk honung
1 msk kokosolja
1 ½–2 msk kokosgrädde

Garnering
hallon, färska
granatäppelkärnor

Gör så här
1. Botten: Mixa valnötterna tills de är grovhackade, tillsätt dadlarna och mixa till en grov massa. Tillsätt övriga ingredienser och blanda ihop med vingen
i en bakmaskin i ca 2 min eller med mixern i 5–10 min.

2. Tryck ut massan i en form med bakplåtspapper, ca 14 x 20 cm. Sätt in formen i frysen under tiden du gör fyllningen.

3. Fyllning: Mixa cashewnötterna och blanda ner lakritspulver, honung och kokosolja. Mixa och tillsätt kokosgrädden mot slutet.

4. Bred fyllningen över brownien och ställ in den i frysen i ca 2 tim.

5. Skär upp brownien i bitar och förvara dem i frysen. Garnera bitarna med hallon och granatäppelkärnor vid servering.

Etiketter: lakrits, brownie, raw