Under chokladtäcket döljer sig bitar av hasselnötter, marsipan och marsh­mallows.

Recept på rocky road med marsipan

Glutenfritt! Nötter och marshmallows som gömmer sig under läcker choklad.

INGREDIENSER

Ca 24 bitar

  • 200 mörk choklad, 55 procent
  • 100 g mörk choklad, 70 procent
  • 50 g hasselnötter
  • 50 g marsipan
  • 50 g mini-marshmallows

ROCKY ROAD – GÖR SÅ HÄR:

  1. Grovhacka chokladen och smält den över vattenbad.
  2. Rosta nötterna i en torr stekpanna i några minuter. Lägg dem i en handduk och gnugga bort skalet. Hacka dem grovt.
  3. Skär marsipanen i små bitar. Har du inte mini-marshmallows så kan du ta stora och skära dem i mindre bitar.
  4. Rör ner nötter, marsipan och marshmallows i den smälta chokladen. Häll chokladröran i en form, ca 20 x 15 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt chokladen stelna i kylen i ca 3 tim innan du skär upp den i bitar. Förvara konfekten i en burk med lock i kylen.

För dig som inte kan få nog av choklad:

NUVARANDE Rocky road med marsipan
NÄSTA Gå med i Hembakat-panelen!