rocky-road-paskgodis

Rocky road med marsipan

Av Eva Nordlinder  Foto Thomas Hjertén

Recept på rocky road med marsipan, nötter och marshmallows som gömmer sig under läcker choklad.

Ca 24 bitar

200 mörk choklad, 55 procent
100 g mörk choklad, 70 procent
50 g hasselnötter
50 g marsipan
50 g minimarshmallows

Gör så här

1. Grovhacka chokladen och smält den över vattenbad.

2. Rosta nötterna i en torr stekpanna i några minuter. Lägg dem i en handduk och gnugga bort skalet. Hacka dem grovt.

3. Skär marsipanen i små bitar. Har du inte mini-marshmallows så kan du ta stora och skära
dem i mindre bitar.

4. Rör ner nötter, marsipan och marshmallows i den smälta chokladen. Häll chokladröran i en form, ca 20 x 15 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt chokladen stelna i kylen i ca 3 tim innan du skär upp den i bitar. Förvara konfekten i en burk med lock i kylen.