Rocky road recept till påsk

Rocky road med knapriga nötter och mjuka marshmallows

Rocky road med marsipan

Av Eva Nordlinder  Foto Thomas Hjertén

Recept på rocky road med marsipan

Nötter och marshmallows som gömmer sig under läcker choklad.

INGREDIENSER

Ca 24 bitar

  • 200 mörk choklad, 55 procent
  • 100 g mörk choklad, 70 procent
  • 50 g hasselnötter
  • 50 g marsipan
  • 50 g mini-marshmallows

ROCKY ROAD – GÖR SÅ HÄR:

  1. Grovhacka chokladen och smält den över vattenbad.
  2. Rosta nötterna i en torr stekpanna i några minuter. Lägg dem i en handduk och gnugga bort skalet. Hacka dem grovt.
  3. Skär marsipanen i små bitar. Har du inte mini-marshmallows så kan du ta stora och skära dem i mindre bitar.
  4. Rör ner nötter, marsipan och marshmallows i den smälta chokladen. Häll chokladröran i en form, ca 20 x 15 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt chokladen stelna i kylen i ca 3 tim innan du skär upp den i bitar. Förvara konfekten i en burk med lock i kylen.

För dig som inte kan få nog av choklad: