Saftiga rödbetsbrownies med en intensiv smak av choklad.

Recept: Rödbetsbrownies i långpanna

INGREDIENSER

Ca 30 bitar

  • 450 g rödbetor, färska
  • 1 dl rapsolja
  • 250 g mörk choklad
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
    2 tsk vaniljsocker
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ dl kakao
  • 1 tsk bakpulver

Garnering

  • 50 g valnötter, hackade

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Koka rödbetorna i osaltat vatten tills de blir mjuka. Låt dem svalna något och skala dem sedan. Mixa dem till en slät puré. Blanda purén med rapsoljan.
  2. Smält chokladen över vattenbad.
  3. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker fluffigt. Vänd försiktigt ner rödbetspurén och den smälta chokladen i äggsmeten.
  4. Blanda ihop vetemjöl, kakao och bakpulver och vänd ner det i smeten. Klä en långpanna, ca 35 x 25 cm, med bakplåtspapper och häll smeten i den.
  5. Strö valnötterna över smeten och grädda kakan mitt i ugnen i ca 25 min.

Rödbetsbrownies i långpanna

Foto: THOMAS HJERTÉN

Tips! Tänk på att skydda dina kläder när du bakar med rödbetor.

NUVARANDE Rödbetsbrownies i långpanna
NÄSTA Kladdkakemuffins med mockafyllning