Läckraste rulltårtan fylld med bananer, kolasås, hackad choklad och vispad grädde.

Recept: Rulltårta med banan, kolasås & choklad

INGREDIENSER

10–12 bitar

Kolasås

  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 tsk vaniljsocker

Rulltårta

  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ dl mjölk

Fyllning

  • 3 dl vispgrädde
  • 1 banan
  • 50 g mörk choklad, 55 procent

Garnering

  • mörk choklad, smält
  • chokladspån

GÖR SÅ HÄR:

  1. Kolasås: Koka upp grädde, strösocker och sirap i en kastrull. Låt det sedan småputtra i ca 6 min. Ta såsen från värmen och rör ner vaniljsockret. Låt kolasåsen kallna helt.
  2. Rulltårta: Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och strösocker riktigt pösigt.
  3. Blanda ihop vetemjöl och bakpulver. Vänd ner det i smeten. Tillsätt mjölken.
  4. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda rulltårtan mitt i ugnen i 4–5 min. Vänd upp kakan på sockrat bakplåtspapper. Dra bort papperet som sitter fast på kakan, pensla med kallt vatten så går det lättare. Låt bottnen kallna helt under bakduk.
  5. Fyllning: Vispa grädden ganska fast. Skala och skiva bananen. Bred ut grädden över bottnen. Fördela bananskivorna ovanpå och ringla över kolasåsen. Hacka chokladen och strö den över.
  6. Rulla ihop rullen från långsidan och låt den vila med skarven nedåt.
  7. Ringla smält choklad över rullen och garnera med chokladspån. Låt chokladen stelna.
Rulltårta med banan - fyllning och dekorerad med choklad.

Rulltårta med banan, kolasås, grädde och choklad.

NUVARANDE Rulltårta med banan, kolasås & choklad
NÄSTA Västerbottenspuffar