ragfrallor-frukost

Rustika lin- & solrosfrallor

Av Linda Andersson Foto Thomas Hjertén

Rustika rågfrallor med lin- & solrosfrallor.

16 st

25 g jäst
5 dl vatten, fingervarmt
1 1/2 tsk salt
2 msk rapsolja
1/2 dl linfrön
2 dl fint rågmjöl
8–9 dl vetemjöl

Garnering
solrosfrön

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Rör ner salt, olja, linfrön, rågmjöl och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 50 min. 

2. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord. Dela den i 16 bitar.

3. Forma bitarna till avlånga frallor, 10–12 cm, och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

4. Pensla bröden med vatten och strö över solros-­frön. Grädda bröden längst ner i ugnen i 13–15 min. Låt dem svalna på galler.

Häng med Hembakat till Londons underbara bakvärld i höst!