Gyllengula saffransbiscotti är fint att ha framme i en vacker glasburk.

Recept: Saffransbiscotti

INGREDIENSER

Ca 30 st

  • 100 g smör eller margarin
  • 1 g saffran
  • 2 ägg
  • 1 ½ dl strösocker
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 1 ½ dl sötmandel

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret tillsammans med saffran.
  2. Häll smöret i en bunke och rör ner äggen.
  3. Blanda de torra ingredienserna med hel mandel och vänd ner i smeten.
  4. Forma degen till tre längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Grädda längderna mitt i ugnen i ca 25 min.
  6. Ta ut plåten och sänk ugnsvärmen till 125 grader.
  7. Skär längderna i 1 cm tjocka skivor med en vass kniv. Lägg bitarna med snittytan uppåt.
  8. Torka skorporna i mitten av ugnen i ca 15 min.
Saffranbiscotti i glasburk

Knapriga saffransbiscotti med en ljuvlig smak av saffran.

NUVARANDE Saffransbiscotti
NÄSTA Knäckehjärtan