Saffransbullar paleo på fat

Lussekatter paleo

Saffransbullar paleo

Av Fredrik Nylén
Saffransbullar bakade enligt paleo. Bullarna behöver inte jäsa utan degen rörs bara ihop.

Recept: Saffransbullar paleo

INGREDIENSER

10 st

Saffransbullar

  • 4 ägg
  • 1 dl kokosmjölk
  • ½ dl kokosolja, smält
  • 1 msk flytande honung
  • 1 dl kokosmjöl
  • 3 msk Fiberhusk (malda psylliumfröskal)
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 g saffran (2 pkt)

Pensling

  • 1 ägg, uppvispat
  • russin

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ihop ägg, kokosmjölk, kokosolja och honung i en bunke.
  2. Blanda ihop kokosmjöl, Fiberhusk, bakpulver och saffran i en separat skål.
  3. Blanda ner de torra ingredienserna i äggsmeten och rör om ordentligt. Låt degen svälla i 5 min. Den kommer att vara lös till en början men går snabbt ihop till rullbar konsistens.
  4. Dela degen i 10 lika stora delar. Rulla ut varje del till en längd, ca 1 cm tjock. Rulla längderna till den klassiska lussebullsformen.
  5. Lägg lussebullarna på en plåt med bakplåtspapper. Garnera dem med russin och pensla bullarna med uppvispat ägg.
  6. Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 15 min tills de fått fin färg. Låt dem svalna.

Etiketter: Saffransbullar, paleo