Baka med samma saffransdeg men gör olika typer av bullar med hjälp av spännande fyllningar.

Baka med samma saffransdeg men gör olika typer av bullar med hjälp av spännande fyllningar som kokos, vit choklad och tranbär.

Recept: Saffransdeg

INGREDIENSER

En saffransdeg

  • 2 pkt saffran + 1 sockerbit
  • 2 tsk hela kardemummakärnor
  • 50 g jäst
  • 100 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 250 g kesella, 10 procent
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 tsk salt
  • 17–18 dl vetemjöl

GÖR SÅ HÄR:

1. Stöt saffranet tillsammans med en sockerbit i en mortel. Tillsätt kardemummakärnorna och stöt dem också.
2. Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och låt degvätskan bli 37 grader.
3. Tillsätt lite av degvätskan i jästen och rör tills den har löst sig. Rör ner resten av degvätskan, saffran, kardemumma, kesella, socker, salt och det mesta av mjölet.
4. Arbeta ihop allt till en kladdfri deg. Strö över lite mjöl och låt degen jäsa under bakduk i 30 min.

NUVARANDE Saffransdeg
NÄSTA Laxröra på anisfröknäcke