saffranskakor

Saffranskakor

av fredrik nylén
Här är en ny favorit till julen! Spröda kakor med mycket smak av saffran.

Recept: Saffranskakor

INGREDIENSER

20 st

Saffranskakor

  • 75 g smör, rumsvarmt
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 g saffran (2 pkt)
  • 1 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Garnering

  • 1 dl strösocker
  • 1 dl florsocker

GÖR SÅ HÄR

  1. Vispa smör, strösocker och saffran luftigt i en bunke. Tillsätt ägget och blanda väl.
  2. Blanda ihop vetemjöl och bakpulver i en skål och rör ner det i smeten.
  3. Forma en rulle av degen och plasta in den. Låt degen vila i kylskåp i 1 tim. Sätt ugnen på 175 grader.
  4. Dela rullen i 20 delar och rulla varje bit till en boll.
  5. Rulla varje boll i strösocker och sedan i rikligt med florsocker. Lägg kakorna på plåtar med bakplåtspapper.
  6. Grädda kakorna mitt i ugnen i 12–14 min, ytan ska krackelera.