Saffranspannkaka i småformar

Servera pannakakan ljummen med lite grädde och färska lingon eller sylt.

Saffranspannkaka i småformar

Av Katarina Carlgren Foto Thomas Carlgren
Saffranspannkaka är matigt men sött. Passar småhungriga gäster på glöggfesten.

Recept: Saffranspannkaka i småformar

INGREDIENSER

8 port

Saffranspannkaka

  • 1/2 g saffran (1 pkt)
  • 1 msk strösocker
  • 500 g risgrynsgröt, köpt eller hemkokt
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 ägg
  • 1 dl sötmandel, skållad & finhackad

Till servering

  • vispgrädde, lättvispad
  • färska lingon eller sylt

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj 8 små ungfasta formar, ca 8 cm i diameter.
  2. Stöt saffran och strösocker i en mortel.
  3. Lägg gröten i en skål och vänd ner saffrans- och sockerblandningen. Rör ner grädden.
  4. Vispa upp äggen lätt och rör ner dem i gröten. Vänd ner mandeln.
  5. Fördela smeten i formarna och grädda saffranspannkakan mitt i ugnen i ca 20 min.
  6. Servera saffranspannkakan ljummen med lite grädde och färska lingon eller sylt.

Etiketter: