Saffransrulltårta med lingongrädde

Lingongrädde gör rulltårtan med saffran extra lyxig.

Saffransrulltårta med lingongrädde

Av Ann-Louise Carlsson Styling Monica Stengraff Foto Cecilia Möller
En lättbakad rulltårtsbakelse med juliga smaker.

Recept: Saffransrulltårta med lingongrädde

INGREDIENSER

10 bitar saffransrulltårta

  • 2 stora ägg
  • 1 dl strösocker
  • ½ g saffran
  • 1 sockerbit
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk vatten

Fyllning

  • 4 dl vispgrädde
  • 1 dl lingonsylt

Tillbehör

  • vispgrädde
  • lingon

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg och socker kraftigt. Stöt samman saffran och sockerbiten i en mortel och häll ner det i äggblandningen.
  2. Blanda mjöl och bak-pulver och vänd försiktigt ner det i äggsmeten. Tillsätt vattnet och rör om.
  3. Häll smeten i en långpanna, ca 45 x 40 cm, klädd med smort bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 5 min.
  4. Stjälp upp kakan på sockrat bakplåtspapper och dra av papperet som den gräddades på. Låt kakan kallna.
  5. Fyllning: Vispa grädden och blanda ner sylten. Bred ut fyllningen på den kalla bottnen och rulla ihop. Skär saffransrulltårtan i bitar. Servera den gärna med lättvispad grädde och lingon.

Etiketter: saffran, Rulltårta, lingon