Saffranssockerkaka med vit choklad

Pudra florsocker över kakan och ringla över vit choklad.

Saffranssockerkaka med vit choklad

av linda andersson foto thomas hjertén
Saftig sockerkaka med ringlad vit choklad på toppen.

Recept: Saffranssockerkaka med vit choklad

INGREDIENSER

Ca 12 bitar 

Saffranssockerkaka

  • 3 dl strösocker
  • 2 ägg
  • ½ g saffran (1 pkt)
  • 175 g smör, smält
  • 1 ½ dl mjölk
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 dl vetemjöl

Till formen

  • Smör
  • Riven kokos

Garnering

  • Florsocker
  • 25 g vit choklad, smält

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa strösocker och ägg pösigt i en bunke.
  2. Blanda ner saffranet i smöret och tillsätt mjölken. Rör ner det i äggsmeten.
  3. Blanda ihop bakpulver och vetemjöl och rör ihop det med äggsmeten. Blanda allt till en slät smet.
  4. Smörj och bröa en sockerkaksform, ca 1 ½ liter, med riven kokos. Häll smeten i formen.
  5. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 40 min. Låt den svalna i formen innan den stjälps upp på en tallrik.
  6. Pudra florsocker över kakan och ringla över vit choklad.