Saftig saffranssockerkaka med ringlad vit choklad på toppen.

Saftig sockerkaka med ringlad vit choklad på toppen.

Recept: Saffranssockerkaka med vit choklad

INGREDIENSER

Ca 12 bitar 

Saffranssockerkaka

  • 3 dl strösocker
  • 2 ägg
  • ½ g saffran (1 pkt)
  • 175 g smör, smält
  • 1 ½ dl mjölk
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 dl vetemjöl

Till formen

  • Smör
  • Riven kokos

Garnering

  • Florsocker
  • 25 g vit choklad, smält

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa strösocker och ägg pösigt i en bunke.
  2. Blanda ner saffranet i smöret och tillsätt mjölken. Rör ner det i äggsmeten.
  3. Blanda ihop bakpulver och vetemjöl och rör ihop det med äggsmeten. Blanda allt till en slät smet.
  4. Smörj och bröa en sockerkaksform, ca 1 ½ liter, med riven kokos. Häll smeten i formen.
  5. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 40 min. Låt den svalna i formen innan den stjälps upp på en tallrik.
  6. Pudra florsocker över kakan och ringla över vit choklad.
NUVARANDE Saffranssockerkaka med vit choklad
NÄSTA Baka bröd som ett proffs – med Johan Sörberg & Hembakat