Kolabakning

Kolabakning

Salt kolasås

AV MATILDA PETTERSSON, STYLING & FOTO CECILIA MÖLLER

Salt kolasås

Inget piffar till din dessert eller glass såsom en riktigt god salt kolasås där sötman och sältan möts i en gudomlig balans.

Ca 2 dl

2 dl strösocker

50 g smör

rumsvarmt 2 dl vispgrädde

1 tsk flingsalt

GÖR SÅ HÄR

1. Smält strösockret försiktigt i en vid, tjockbottnad kastrull på låg värme.

2. När sockret har blivit rinnigt och karamellfärgat tillsätter du smöret. Rör om försiktigt tills smöret har smält.

3. Häll på grädden och rör tills såsen har gått ihop och blivit rinnig. Låt såsen koka i ca 5 min på låg värme.

4. Rör till sist ner flingsaltet och låt såsen svalna. För- vara såsen i en burk med tätslutande lock i kylskåp, såsen blir tjockare när den har fått stå i kylskåp ett par timmar.

Etiketter: