Saftig och god glutenfri sandkaka med en fin smak av konjak.

Recept: Sandkaka

INGREDIENSER

10–12 bitar

  • 2 ½ dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 3 ägg
  • 2 ½ dl strösocker
  • ½ dl konjak

Glasyr

  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g vit choklad, smält & avsvalnad

Garnering

  • 2 passionsfrukter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en sockerkaksform, 1 1/2 liter, med potatismjöl.
  2. Blanda ihop potatismjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Tillsätt smöret och vispa det poröst med elvisp i ca 5 min.
  3. Vispa ägg och strösocker riktigt pösigt med elvisp i en annan bunke. Rör ner äggvispet, lite i taget, i smörblandningen under kraftig vispning. Rör snabbt ner konjaken.
  4. Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 30–40 min. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp. Låt den kallna.
  5. Glasyr: Vispa grädden medelfast och blanda ner chokladen. Ta en sked och ringla glasyren över kakan. Dela passionsfrukterna och garnera kakan med kärnorna.
NUVARANDE Sandkaka
NÄSTA Prinsesstårta