En semmelkladdkaka som är enkel att baka. Dessutom smakar den precis som en semla.

Recept: Semmelkladdkaka

INGREDIENSER

8–10 bitar

  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk hel kardemumma, grovt mortlad
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 150 g smör, smält
  • 100 g mandelmassa, riven

Garnering

  • 1 dl mandelspån, rostad
  • 2 dl vispgrädde, vispad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en springform, 20 cm i diameter. Klipp till ett bakplåtspapper till botten. Bröa formens kanter.
  2. Vispa ägg, strösocker, kardemumma och vaniljsocker lätt. Vänd ner vetemjöl, smör och mandelmassa i smeten och fördela smeten i formen.
  3. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–25 min. Låt den svalna innan du tar den ur formen.
  4. Garnering: Spritsa eller bred vispad grädde över kakan och strö över ­mandelspån.
semmelkladdkaka

Foto: Thomas Carlgren

Semla på nytt sätt – semmelkladdkaka.

NUVARANDE Semmelkladdkaka
NÄSTA Cookies med macarponekräm & jordgubbsås