Semmeplpizza

Supersmarrig semmelpizza med mandel, hallon och vispgrädde.

Semmelpizza med hallon

av linda andersson Foto thomas hjertén
Läcker semmelpizza med hallon toppad med vispad grädde, mandelspån och minimaränger.

Ca 12 bitar

12 g jäst (¼ paket)
2 dl mjölk
2 krm kardemummakärnor, mortlade
½ dl strösocker
1 nypa salt
25 g smör, rumsvarmt
4–5 dl vetemjöl

Fyllning
ca 150 g hallon
2–3 msk strösocker
ca 1 msk potatismjöl

Garnering
ca 3 dl vispgrädde
ca 25 g mandelspån, rostade
minimaränger

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt kardemumma, strösocker, salt, smör och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en deg och knåda den i ca 5 min. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

2. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord. Kavla ut den till en rundel, ca 1 ½ cm tjock. Låt kanten vara något tjockare. Lägg den på en plåt med bakplåts­papper och låt den jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

3. Fyllning: Blanda hallonen med strösockret och potatismjölet. Strö dem på degplattan.

4. Grädda bottnen mitt i ugnen i 8–11 min. Låt den kallna på plåten.

5. Vispa grädden fluffig och spritsa den i små toppar på pizzan. Strö över mandelspån och maränger.

Till receptet rekommenderar vi denna produkt från Kökets Favoriter:
Spritsa enkelt ut grädden med denna spritspåse!