Sesamknäcke är lätt att baka och supergott!

Sesamknäcke är lätt att baka och supergott!

Sesamknäcke

Av Eva Nordlinder Foto Thomas Hjertén
Lättbakat och gott sesamknäcke med linfrön.

20 st

¼ pkt jäst
2 ½ dl mjölk, 3 procent
1 msk rapsolja
1 tsk flytande honung
2 dl grahamsmjöl
4 dl vetemjöl
3 msk linfrön
1 dl sesamfrön
1 ½ tsk salt

Utbakning
ca 1 tsk sesamfrön/bröd

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 225 grader. Smula ner jästen i en bunke.

2. Värm mjölken fingervarm, ca 37 grader. Lös upp jästen med lite av mjölken och häll sedan på resten. Tillsätt olja och honung.

3. Blanda mjölsorterna, linfrön, sesamfrön och salt. Vänd ner det och arbeta ihop allt till en smidig deg, gärna i en assistent.

4. Ta upp degen på bakbordet och dela den i 20 bitar och forma dem till bollar.

5. Strö sesamfrön på bakbordet och kavla ut varje bit så tunt det går. Avsluta med en kruskavel.

6. Lägg bröden på plåtar med bakplåtspapper. Grädda dem mitt i ugnen i 7–10 min. Låt bröden svalna på galler.