Mellan två spröda kakor  finns ett berg av jordgubbar och nektariner.

Mellan två spröda kakor finns ett berg av jordgubbar och nektariner.

Shortcake med jordgubbar & nektariner

Av Saga Areng
En spröd shortcake passar så bra tillsammans med saftiga jordgubbar och nektariner. Med en klick grädde är sommardesserten fullbordad!

5 portioner

4 dl vetemjöl
½ dl strösocker
1 msk bakpulver
100 g smör, kylskåpskallt
1 ägg
1 ½ dl vispgrädde

Servering
2 liter färska jordgubbar, snoppade & skivade
1 dl strösocker
1 msk pressad citron
2 dl vispgrädde

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl, strösocker och bakpulver. Skiva ner smöret och blanda till en smulig massa.

2. Blanda ägg och grädde och tillsätt till mjöl- och smörmixen. Blanda till en deg, den blir ganska lös.

3. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och kavla ut till en 1 cm tjock platta. Stansa ut 10 cirklar, ca 7 cm i diameter. Lägg på plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i 8-10 min eller tills gyllene.

4. Servering: Blanda jordgubbar, socker och citronjuice. Låt dra i 15 min. Vispa grädden.

5. Lägg en sval mördegskaka med den platta sidan upp på en tallrik, skeda ut lite av jordgubbarna och lägg en kaka till ovanpå. Toppa med en klick grädde.