Små mandelkubbar – en klassisk godbit som är en blandning av kaka och bulle. Gör kakorna små för de jäser upp i ugnen.

Recept: Små mandelkubbar

INGREDIENSER

40–50 st

  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 2 dl filmjölk
  • 7 bittermandlar, fint rivna
  • 2 tsk hjorthornssalt
  • 5 1/2 dl vetemjöl

Garnering

  • 2 dl pärlsocker
  • 1/2 dl sötmandel, hackad

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Vispa smör och socker ljust och poröst med en elvisp. Tillsätt ägg, filmjölk, bittermandel, hjorthornssalt och mjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en kladdig deg.
  3. Dela kaksmeten i två delar. Rulla dem till två långa längder och skär dem i små avlånga bitar. Rulla degen i lite mjöl om  den känns för kladdig.
  4. Forma bitarna försiktigt till rektanglar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Strö på en blandning av pärlsocker och mandel.
  5. Grädda kakorna mitt i ugnen i 10–15 min beroende på storlek på dem. Låt kakorna kallna helt på ett galler innan
    de serveras.

Små mandelkubbar med pärlsocker

Foto: Roger Olsson

NUVARANDE Små mandelkubbar
NÄSTA Ölbröd