Snabb morotslimpa med rivna morötter i degen som gör brödet extra saftigt.

Recept: Snabb morotslimpa

INGREDIENSER

1 st

  • 2 dl havregryn
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk bikarbonat
  • ½ dl mörk sirap
  • 4 dl filmjölk
  • 50 g morötter, rivna

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt sirap, filmjölk och morötter. Rör ihop allt till en kladdig deg.
  2. Häll degen i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper.
  3. Grädda brödet längst ner i ugnen i 55–60 min. Låt det svalna i formen. Rulla in limpan i en kökshandduk och låt den ligga i några timmar innan du skär den i skivor.

snabb morotslimpa med smör på skärbräda

Foto: ROGER OLSSON

NUVARANDE Snabb morotslimpa
NÄSTA Vaniljéclairer med chokladglasyr