snabba_jordnotskakor

Snabba jordnötskakor

Av Eva Nordlinder Foto Thomas Hjertén
Ringla lite mörk choklad över kakorna så blir de extra festliga.

Ca 20 st

250 g jordnötssmör med bitar, crunchy
1 ½–2 dl strösocker
1 litet ägg

Garnering
50 g mörk choklad

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.

2. Blanda jordnötssmör, strösocker och ägg i en bunke.

3. Ta ca 1 msk deg och rulla den till en boll. Lägg den på plåten och platta till den till en rund kaka. Grädda kakorna mitt i ugnen i 10–12 min. Låt dem svalna.

4. Garnering: Smält chokladen över vattenbad och ringla eller spritsa choklad över kakorna. Låt chokladen stelna.

Till receptet rekommenderar vi de här produkterna från Kökets Favoriter:
Smält chokladen över denna skål som passar perfekt till vattenbad.
Spritsa sedan chokladen enkelt med en spritspåse!