Matiga pizzabullar passar bra till utflykten.

Matiga pizzabullar passar bra till utflykten.

Snurriga pizzabullar

Eva Nordlinder Foto Thomas Hjertén
Matiga pizzabullar som är perfekta att ha med på utflykt eller att äta som mellanmål. Välj gärna annan fyllning som du gillar.

Ca 40 st

50 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 tsk salt
1 msk strösocker
1 ägg
ca 13 dl vetemjöl

Fyllning 1
150 g rökt skinka
1 dl svarta kärnfria oliver
1 dl chilisås
2 dl riven ost
1 msk torkad oregano

Fyllning 2
150 g pepparsalami
1 dl svarta kärnfria oliver
1 dl chilisås
2 dl riven ost
1 msk torkad oregano

Pensling
1 ägg
ev riven ost
ev torkad oregano

GÖR SÅ HÄR

1. Smält smöret. Häll på mjölken och värm vätskan till ca 37 grader.

2. Smula ner jästen i en bunke. Lös upp den med lite vätska. Slå på resten av vätskan samt salt, socker och ägg.

3. Tillsätt det mesta av mjölet, men spara lite till utbakningen. Arbeta till en smidig deg. Låt den jäsa under bakduk i ca 30 min.

4. Fyllning: Strimla skinka eller salami fint och skiva oliverna i tunna ringar.

5. Knåda degen på mjölat bakbord. Dela den i två delar. Kavla ut varje del till en tunn rektangel.

6. Bred ut chilisåsen över hela ytan utom på 1 cm utmed ena långsidan.

7. Strimla över skinka eller salami samt ost och oregano.

8. Rulla ihop den som en rulltårta. Skär skivor, ca 2 cm breda, och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt bullarna jäsa under bakduk i ca 20 min. Sätt ugnen på 225 grader.

9. Pensla bröden med uppvispat ägg. Strö över ev ost och oregano. Grädda dem mitt i ugnen i 8–10 min.