Sockerfria banan- och äppelmuffins med en härlig smak av kanel och kardemumma.

Sockerfria banan- och äppelmuffins med en härlig smak av kanel och kardemumma.

Sockerfria banan- & äppelmuffins

Av Linda Andersson Foto Roger Olsson
Läckra sockerfria banan- & äppelmuffins. Frukten och yoghurten ger dem en god smak och bra konsistens.

Ca 10 st

2 ägg
2 mogna bananer
2 äpplen, fint rivna
75 g smör, smält
1 ½ tsk mald kanel
1 tsk mald kardemumma
2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 dl naturell yoghurt, 3 procent

Garnering
ca 1 dl mandelflarn

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa äggen pösigt i en bunke.

2. Mosa bananerna med en gaffel och blanda dem med de rivna äpplena.

3. Tillsätt smör, kanel, kardemumma, bakpulver och de uppvispade äggen. Blanda försiktigt ihop allt.

4. Tillsätt mjöl, havregryn och yoghurt. Rör ihop allt till en smet.

5. Placera ut muffinsformarna på en plåt och fördela smeten i dem. Strö över mandelflarn.

6. Grädda muffinsen i nedre delen av ugnen i 15–18 min. Låt dem svalna på ett galler.