En läcker sockerkaka med granatäpple blir gott till fikat.

En klassisk kaka i rosa skepnad.

Recept: Sockerkaka med granatäpple

Ca 10 bitar

  • 3 ägg
  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 220 g strösocker
  • 4 g vaniljsocker
  • 400 g vetemjöl
  • 6 g bakpulver
  • ½ dl mjölk
  • 2 tsk grenadin
  • några droppar röd hushållsfärg
  • 100 g granatäppelkärnor

Glasyr

  • 70 g florsocker
  • ½ dl grenadin

Garnering

  • granatäppelkärnor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg, smör, strösocker och vaniljsocker till en slät smet.
  2. Sikta ner vetemjöl och bakpulver i smeten. Tillsätt mjölken och rör till en jämn smet.
  3. Häll hälften av smeten i en smörad och bröad sockerkaksform, 1 ½ liter.
  4. Tillsätt grenadin och hushållsfärg i den övriga smeten och rör ihop. Tillsätt granatäpple och häll ­smeten i formen. Dra runt en gaffel i formen för att få ett fint mönster.
  5. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 50 min. Känn efter med en sticka om den är klar. Stjälp ut kakan ur formen.
  6. Rör ihop glasyren och ringla den över den varma kakan. Garnera kakan med granatäppelkärnor.
NUVARANDE Sockerkaka med granatäpple
NÄSTA Blåbärstarte med karamell