Smaskiga spenatvåfflor som serveras med svart kaviar, smetana och rödlök. Goda våfflor som passar både som tilltugg och hel rätt. Serverar du dem som tilltugg delar du våfflorna i små hjärtan.

Recept: Spenatvåfflor med svart kaviar

INGREDIENSER

Ca 6 port

  • 3 dl vatten
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 4 dl vispgrädde
  • 100–150 g spenat, färsk

Till gräddning

  • smält smör

Tillbehör

  • 1 burk svart stenbitsrom (80 g)
  • 2 dl smetana
  • 1 rödlök, hackad
  • 1 citron, skuren i klyftor
  • dill eller färska örter

Gör så här:

  1. Våfflor: Vispa ihop vatten, vetemjöl och salt i en skål. Tillsätt grädden och vispa till en jämn smet. Sätt plastfolie på bunken. Låt smeten stå i kylen och svälla i 10–15 min.
  2. Blanchera spenaten genom att lägga den i kokande, lättsaltat vatten i 1 min. Häll av spenaten i ett durkslag och pressa ur det mesta av vattnet. Hacka spenaten fint eller kör den i en mixer. Blanda ner spenathacketi våffelsmeten.
  3. Värm våffeljärnet och pensla det med smör. Grädda våfflorna gyllenbruna.
  4. Fördela tillbehören på våfflorna eller servera dem till våfflorna i små skålar. Garnera med färska örter.

Foto: Thomas Hjertén

Våfflor funkar inte bara som efterrätt. De här med spenat är både nyttiga och goda.

LÄS OCKSÅ: Klassiska frasvåfflor – bästa receptet på våffelsmet utan ägg

NUVARANDE Spenatvåfflor med svart kaviar
NÄSTA Kladdkaka med ostbågar