Halloween - recept på söta spöken

Dekorera kakorna med glasyr och ögon av silverkulor.

Spökkakor med glasyr

av linda andersson foto roger olsson

Recept på spökkakor till halloween

Använd utstickare i form av spöken när du bakar småkakor till halloweenkalaset.

INGREDIENSER

Ca 24 st

Kaksmet

  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl strösocker
  • 4 1/2–5 dl vetemjöl

Glasyr

  • 4 dl florsocker
  • 1 äggvita av ett medelstort ägg
  • 1 krm ättiksprit, 12 procent

Dekoration

  • silverkulor

GÖR SÅ HÄR

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa smör, vanilj-socker och socker poröst med en elvisp.
  3. Tillsätt mjölet och blanda ihop till en deg med händerna.
  4. Kavla ut degen tunt på en mjölad köksbänk. Tryck ut spöken med ett kakmått. Tryck ut ett hål längst uppe på kakorna om du vill hänga dem i snören. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Grädda kakorna mitt i ugnen i 8–10 min. Låt dem svalna på plåten.
  6. Glasyr: Blanda ihop florsocker, äggvita och ättika i en bunke. Vispa glasyren med en elvisp i någon minut så att den blir hård. Spritsa eller bred på glasyren på kakorna. Tryck fast silverkulor som ögon innan glasyren stelnar.