Läckert matbröd som gräddas och serveras ur stekpannan.

Stekpannebröd med ruccola

Av Linda Andersson Foto Thomas Hjertén

Baka och servera brödet direkt i stekpannan.

Ca 16 bitar

12 g jäst (1/4 pkt)
2 ½ dl vatten, ljummet
1 tsk salt
1 msk rapsolja
5–6 dl vetemjöl
ca 20 g ruccola

Garnering
flingsalt

GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp.

2. Tillsätt salt, olja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt och knåda degen smidig i några minuter. Knåda in ruccolan. Låt degen jäsa under bakduk i ca 50 min.

3. Tryck ut degen till en rund kaka i en mjölad stekpanna, ca 23 cm i diameter. Dela degen i 16 tårtbitar med en degskrapa. Strö över flingsalt.

4. Låt brödet jäsa under bakduk i ca 25 min. Sätt ugnen på 250 grader.

5. Grädda brödet i pannan mitt i ugnen i 13–15 min.