Stekpannebröd

Stekpannebröd som inte behöver jäsa.

Stekpannebröd

Av Linda Andersson Foto Thomas Hjertén

Stekpannebröd som inte behöver jäsa. Kavla ut runda bröd som gräddas i en stekpanna.

Recept: Stekpannebröd

INGREDIENSER

12 st

  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 2 dl rågsikt
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl filmjölk eller naturell yoghurt

STEKPANNEBRÖD – GÖR SÅ HÄR:

  1. Blanda de torra ingredienserna i en skål.
  2. Tillsätt smöret och finfördela det med en gaffel eller fingertopparna.
  3. Häll i filmjölken eller yoghurten och blanda snabbt ihop till en deg.
  4. Dela degen i ca 12 bitar och kavla ut dem till tunna kakor.
  5. Värm upp en stekpanna i gjutjärn. Det ska inte vara något fett i
    pannan. Grädda en kaka i taget någon minut per sida. Vänd brödet när det får bruna fläckar. Anpassa värmen efter hand.